Stilstand en beweging

– januari 2013 –

Op 21 december – de dag dat de Maya-kalender eindigde – was het of alles even stil stond en was er een stilte met een diep gevoel van innerlijke blijdschap te ervaren. Een gevoel van kracht en energie was het gevolg.
Zelf heb ik dit tijdens de intensive die ik toen gaf heel diep ervaren.

Wat er volgde was de leegte. Alles stond even stil. Het leek wel of niets meer in beweging was, niets meer in beweging kwam. Een vreemde ervaring, juist na het voelen van die innerlijke blijdschap op 21 december. Wat maakte de leegte, het stilstaan. Het bleek een periode te worden van bezinning, van hoe verder. Een tijd van ontvankelijk zijn werd ingeluid.
Onrust was het eerste dat voelbaar werd, een gevoel van haast zonder te weten wat en hoe. Het enige wat je dan kunt doen is ‘even’ wachten en blijven voelen wat er komt. Zakken door de onrust en ‘zijn’ in de leegte, in afwachting van het nieuwe. Geduld is een schone zaak …

Een typerend iets voor de winter. Als je de natuur volgt dan is dit de periode dat de natuur zich voorbereidt op een nieuw seizoen. De natuur houdt haar adem in lijkt het wel. Ondergronds en in de planten speelt zich echter al van alles af, niet zichtbaar voor ons. Maar dan opeens laat het komende seizoen de eerste tekenen zien: knoppen in planten worden zichtbaar en de eerste bloemen komen te voorschijn.

Ook voor ons geldt dit proces. Een proces dat gewoon natuurlijk ontstaat of waar je toe gedwongen lijkt te worden vanuit bijvoorbeeld gezondheidsproblemen of verlies van werk.
Je belandt in een vacuüm. Een niets dat heel groot en onbestemd voelt. Een niets van waaruit weer iets mag ontstaan. Dit kan even duren en vraagt dus geduld van je, een ‘zijn’ en een openstaan voor het nieuwe dat zal ontstaan.
Want net als in de natuur ontstaat vanuit die leegte en stilte opeens een beweging. Een beweging uit het diepste van jezelf en ook beweging om je heen. Als vanzelf komt er inspiratie, komen er ideeën, worden plannen geboren en komen er mensen en/of dingen op je pad die je verder helpen. Het is deze beweging die maakt dat je een soort van nieuwe start wilt maken. Je gaat dingen aanpassen, veranderen in je leven op welk gebied dan ook. En dan merk je dat het moment dat je dingen verandert, in beweging zet, ook de energie weer gaat stromen. Een nieuwe periode is aangebroken. Een ding is zeker: het is en wordt anders …
En anders is waar je naar toe mag; anders is wat het mag zijn!

2013 mag anders zijn. En soms hebben we de leegte, de stilte nodig om verder te kunnen. Een soort crisis die tegelijkertijd ook een kans inhoud. De mogelijkheid voor een omslagpunt. Met de crisis, de stilstand, komt eerst dat vacuüm. Iets wat beangstigend kan voelen. Maar weet dat van daaruit iets nieuws zal ontstaan, een nieuwe beweging komt. Nieuwe ideeën komen naar voren en mogelijkheden dienen zich aan. Sta er voor open. Maak van 2013 het jaar van jouw omslagpunt, jouw doorbraakpunt, een groeiperiode!
De tijd is daar!

En mocht je dit niet alleen willen doen of niet alleen kunnen dan staan Sattva en Full Circle Instituut met hun diverse mogelijkheden voor je klaar.

Sattva en Full Circle Instituut bieden ondersteuning bij de ontwikkelingen die we als mens doormaken. Deze zijn immers inherent aan het toenemende energiepeil, het verhoogde trillingsniveau op aarde. Je kunt hiervoor individueel terecht (procesbegeleiding in de vorm van therapie of coaching) of middels de cursussen, intensives, retraites en workshops die wij aanbieden. In principe zijn al onze trainingen vanuit hun eigen specifieke benadering geschikt om je eigen proces aan te gaan. Bijvoorbeeld bewustwording van processen die in je plaatsvinden, gebeurtenissen een plek geven, opruimen van oude ballast, loslaten van dat wat niet meer bij je past, ontdekken wat je doel is hier op aarde, zingeving, toegang krijgen tot een groter veld van informatie, (spiritueel) groeien en ontwikkelen. Het hoort allemaal bij de stap naar een hogere trillingsfrequentie, naar een hoger bewustzijn.

En wij doen dit vanuit een ‘down to earth’ werkwijze, met beide voeten op de grond.

In licht en liefde van hart tot hart,
Janet Reuvekamp